سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
سومین شکست اسرائیل از ایران در یک هفته
پس از حمله غرور آفرین سپاه پاسداران به اسرائیل در عملیات "وعده صادق" که منجر به شکست کامل اسرائیل در رویارویی با ایران اسلامی شد؛ 2 رخداد دیگر نیز به فهرست شکست های اسرائیل در یک هفته اخیر افزوده شده است.
"شکست دوم"، عملیات صهیونیست ها برای جنگ روانی علیه ایران و داغ کردن فضای افکار عمومی ایران بواسطه احتمالات پاسخ اسرائیل بود که البته به فضل الهی و درایت مسئولان نه تنها تأثیری نداشت بلکه دومین شکست اسرائیل را رقم زد و صهیونیست ها به نظاره حمایت قاطع مردم از نظام و پشتگرمی این دو به یکدیگر نشستند. پشتگرمی مهمی که اجازه نداد جنگ روانی صهیونیستها موفق شود و مردم تهدید اسرائیل را حتی به شوخی هم جدی نگرفتند!
و "سومین شکست" نیز ماجرای شلیک ضد هوایی در اصفهان بود که گفته شد به دلیل شیطنت کوآدکوپتری اسرائیل علیه ایران بوده است. (البته اخبار دیگری نیز در این زمینه وجود دارد که نشان می دهد توطئه اسرائیل در نطفه خفه شده است) رخدادی که نه تنها مقامات صهیونیست هم در مذمت آن سخن گفته و اقدام اسرائیل را ضعیف ارزیابی کردند بلکه عاملی شد برای مضحکه اسرائیل در نزد خاصّ و عام و ریشخند شدن صهیونیست ها در مقابل قدرت بی مانند نظام جمهوری اسلامی.
اگرچه درباره ماهیت این رخداد اخبار چندانی در درست نیست ولی "ماجرای کوآدکوپترها" نیز به دلیل سکوت و ترس صهیونیست ها به فهرست شکست های اخیر اسرائیل افزوده شد و صهیونیست ها به خواست الهی باز هم و در سومین گام؛ سیلی دهشتناکی دریافت کردند.
*سلسله رخدادهای اخیر که همانند یک گرداب عظیم؛ اسرائیل را درگیر خود کرد؛ در وجه اصلی خودش توانست بلامنازع بودن قدرت نظام جمهوری اسلامی ایران را نشان بدهد و اثبات کند.
اثباتی که البته در کنار آن، سست بودن خانه عنکبوت اسرائیلی نیز مبرهن شد و اکنون همه می دانند که اسرائیل حتی در نزد دشمنانش نیز ضعیف تر از چیزی بود که ارزیابی می شد.
حالا دیگر نه تهدیدات اسرائیل اهمیتی دارد، نه سامانه گنبد آهنین و نه آن همه پروپاگاندای همپیمانان صهیونیست ها درباره حمایت از این رژیم.
طبعا اسرائیلی ها باید از یک هفته اخیر و 3 شکست بزرگ و واضح آن بعنوان فصلی جدید در حیات موقت رژیم صهیونیستی یاد کنند و از امروز با سرعت بیشتری نظارهگر ورق خوردن رخدادها باشند.
در باب ماجرای کوآدکوپترها باید دانست که اگرچه اخبار چندانی در این زمینه وجود ندارد اما سکوت اسرائیل (عدم رد یا قبول مسئولیت) نیز یک اقدام اشتباه دیگر بود که موجب سومین شکست آنها و مضحکهشان حتی در داخل اسرائیل شد.
سکوتی که چه از سر خفه شدن توطئه آنها در نطفه باشد و چه به هر دلیل دیگری اما در هر دو حالت نشان داد صهیونیست ها حتی از نظر سیاسی و حکمرانی هم تا چه حد نازلاند و چرا پایان حیات این رژیم نزدیک است؟
***
این "ایران فاسد" بود که اسرائیل را شکست داد!
سعید لیلاز، فعال چپ به تازگی در اظهاراتی ضمن تمجید از عملیات ظفرمند ایران اسلامی علیه اسرائیل گفته است: جمهوری اسلامی یک بازیگر بزرگ فرامنطقهای است. توجه کنید، هنوز ابرقدرت نشده، بلکه فرامنطقهای است. تنها گزارهای که این روند روبه رشد را تهدید میکند، مسائل داخلی است. چه رفتار حکومت با مردم خود (ازجمله بساط حجاب و مشکلاتی که این روزها راه افتاده) و چه در حوزه مشکلات اقتصادی و فسادی که حکومت را دربر گرفته است!
به گزارش اعتمادآنلاین، او می افزاید: مسالهای بالاتر از فساد برای ایران نمیشناسم. در ماجرای باغ هزار میلیارد تومانی ازگل و ماجرای چای دبش، همه حرفهایی که 18 تا 20 ماه پیش در گفتوگو با خود شما در «اعتماد» درباره فساد زدم، عینیت پیدا کرده است. [1]
*آقای لیلاز در حالی تأکید دارد ایران یک بازیگر صرفا فرامنطقه ای است و ابرقدرت نیست که باید توضیح بدهد یک "هژمون" و ابرقدرت چتر چه چیزی دارد که ایران ما ندارد؟
ایران بزرگ امروز از تمام منافع و متحدان خود در اقصی نقاط جهان انواع حمایت های اقتصادی، سیاسی، نظامی و امنیتی را بعمل می آورد و البته دارای عقبه تئوریک و بسط ایدئولوژیک نیز هست.
آیا این صفات به معنای ابرقدرتی نیست و آیا جز یک ابرقدرت می تواند شب های تلاویو را با موشک ها و پهپادهای خود شهابباران کند!؟
مسئله مهمتر اما اظهار لیلاز به این است که "فساد حکومت را در بر گرفته است"!
این عبارت ناجوانمردانه در حالی است که غرق شدن یک حکومت در فساد اولا به معنی وجود فساد سیستمی است و ثانیا نشانه های واضحی از قبیل قانونی شدن ظلم و فساد، ناامیدی مردم از دستگاه قضایی و دور شدن جامعه از مباحث عدالتخواهانه و خیر عمومی دارد.
لیلاز کدامیک از این نشانه ها را در ایران دیده که حکم به غرق شدن حکومت ایران در فساد داده است؟
آقای لیلاز آیا هیچ جرم اثبات شده ای را می شناسد که در دستگاه قضایی ایران پیگیری نشده باشد؟ یا ایضا آیا هیچ مجرمی را می شناسد که جرمش اثبات شده باشد اما مجازات نشده و آزادانه در سطح جامعه مشغول تردد باشد؟
اگر پاسخ این سوالات خیر است (که هست) پس لیلاز عملا مرتکب اجحاف شده و تهمتی را به نظام اسلامی زده است که صرفا قرار است بخشی از ضربه اسرائیل بر اثر عملیات وعده صادق را جبران کند. چه این رخداد در نیت لیلاز باشد و چه نباشد!؟
اظهار فساد زدگی ایران البته با عقل هم در تناقض است. چگونه می شود کشوری در سطح بالای تأثیرگذاری جهانی و دیکته کردن قدرت خود به کسانی مثل اسرائیل باشد اما غرق در فساد هم باشد؟
اجتماع نقیضین محال است و لیلاز در حق عقلانیت نیز اجحاف کرده است.
***
هشدار نظارتی آیت ا... عاملی به دولت درباره گرانی
آیت ا... سیدحسن عاملی، عضو مجلس خبرگان و نماینده ولی فقیه در استان اردبیل، طی سخنانی در خطبه های این هفته نماز جمعه ضمن تقدیر ویژه از عملیات سپاه پاسداران علیه اسرائیل گفته است: در مسیر رسیدن به آسایش و ثبات اقتصادی دولت وظیفه بسیار خطیری دارد در کنار آن ملت عزیز نیز وظایفی دارد. هر سال دولت به تناسب تورم بلکه پایینتر از تورم موجود به حقوق کارکنان و کارگران اضافه میکند. این معنایش و لازمه اش این نیست که تمام بخشهای کشور اعم از کارخانجات تولیدی و خدماتی بعد از عید نوروز قیمتها را بالا ببرند و الاّ هم آن چه دولت به کارکنان، کارمندان و کارگران اضافه کرده اثر خود را از دست میدهد و هم در نهایت دود گرانی به چشم همه خواهد رفت.
به گزارش ایرنا، او می افزاید: -برخی- مجموعههای تولیدی میگویند صدها کارگر داریم و دستمزد بالا رفته و باید قیمت محصول را بالا ببریم تا اضافه حقوق به پای ما نوشته نشود بلکه به پای مصرف کننده نوشته شود. حتی بعضی از اینها متناسب با درصد اضافه حقوق، قیمت کالا را بالا نمیبرند بلکه بهانه دستشان میافتد و خیلی بالاتر از آن قیمت تعیین میکنند. در اینجا دستگاههای نظارتی باید دخالت کنند اما بالاتر از آن وجود روحیه تراحم، تواد و انفاق در آحاد ملت است.
آیت ا... عاملی با بیان اینکه اگر به همدیگر رحم نکنیم خداوند هم رحم نخواهد کرد، اظهار کرد: من این مطلب را از مسئولین پرسیدم گفتند دولت تصریح کرده که هیچ مجموعهای حق بالا بردن قیمت کالاهای خود را ندارد در آن صورت این سوال مطرح میشود که آیا ابزار لازم و نیروی انسانی کار بلد برای نظارت، کنترل و اعمال حاکمیت وجود دارد؟ [2]
*آیت ا... عاملی در سخنان خود به بیت الغزلی در بحث اقتصاد اشاره کرده است که می تواند مشکلات مربوط به "گرانی بیقاعده" را بعضا حتی در مدت چند روز حل کند.
گرانی فعلی در بازار کالا و خدمات ایران هرگز یک گرانی معقول نیست و از هیچ قاعده بازاری، دلاری، تحریمی و تورمی پیروی نمی کند.
این گرانی بیقاعده صرفا به دلیل نبود نقش نظارتی دولت در بازار و تبدیل شدن سودپرستی و طمع به قیمتگذار اصلی بازار ایجاد شده است و مادام که دولت بصورت کارا نقش بر زمین مانده خود مبنی بر نظارت بر بازار را انجام ندهد؛ گرانی همچنان افزایش خواهد یافت.
***
1_https://www.etemadonline.com/tiny/news-657595
2_https://irna.ir/xjQkhP